2023-05-05
很久沒有到山頂了,難得放假就同個fd上去山頂影下相,坐新纜車,順便睇下有咩好野食✌🏻太耐冇去山頂廣場都變左好多,餐廳亦都多左好多,就在1樓電梯隔離有一間餐廳裝潢及食物都非常Chill,而且仲有最愛的梳乎厘食🫶🏻,真系好適合我放鬆心情享受下的餐廳。就一於好好Chill一下吧✌🏻餐廳📍PHI Coffee & Pancake (山頂)📍山頂山頂道118號山頂廣場1樓106號鋪推介美食:💛棉花糖與梳乎厘的愛情故事:梳乎厘個名非常有趣,但冇改錯名,因為梳乎厘的口感與棉花糖的口感是一樣軟棉棉,配上士多啤梨及醬混在一起食,非常夾,而且仲有雪糕及脆餅碎,整個梳乎厘非常高質,真系勁好食🫶🏻個貌相仲好靚💕💛芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果醬:三文治內裡夾著芝士及牛肉,而面放上了煎蛋,每食一啖口感層次都很多,再配上自家制的牛油果醬一起食,又不會太膩👍🏻💛明太子醬三文魚籽意粉:明太子醬配三文魚籽一起混在意粉食,小小辣帶上新鮮的魚籽香好夾,意粉口感彈牙👍🏻配上帶子,非常滿足🤭😋💛焦糖脆脆鮮奶咖啡:棉棉的泡沫上面放上了一粒粒的焦糖脆脆,每喝一啖也很滑,而且帶上小小甜甜的感覺👍🏻💛提拉米蘇咖啡:外觀非常精緻,根本就是一
餐廳
📍PHI Coffee & Pancake (山頂)
📍山頂山頂道118號山頂廣場1樓106號鋪
推介美食:
💛提拉米蘇咖啡:外觀非常精緻,根本就是一個甜品來的咖啡飲品,上層的Tiramisu非常厚,每食一啖都很滑很濃的芝士,再把芝士混合咖啡一齊飲甜甜香香的咖啡☕️,好好味😋
*梳乎厘,意粉,咖啡都非常推介👍🏻高質素😋
*環境舒服😌
*服務有禮🙇🏻♀️