2023-06-05
我地4個人叫左個ultimate brunch,包左4個starters,一個main course同埋3款甜品。Starters有1)車厘茄素菜沙律配櫻桃蘿蔔,橄欖及意大利黑醋正常發揮,點黑醋食令到味道更加fresh。2)水牛芝士配車厘茄及橄欖水牛芝士口感比較煙韌,奶味香濃。3)廿四個月巴馬火腿配哈密瓜,香烤松子及意大利黑醋巴馬火腿唔會覺得肥膩,配埋哈密瓜食同火腿嘅油甘香好夾。4)薄切牛仔肉配吞拿魚醬、沙律、日曬蕃茄乾及酸豆牛仔肉切得應該得幾mm咁薄,配埋吞拿魚醬食出奇地夾。去到main course,我地叫左1)鮮蝦龍蝦湯扁意粉龍蝦汁非常之鮮甜,扁意粉非常掛汁。2)18個月巴馬火腿薄餅十分巨大,批邊個個位食落好鬆軟。3)黑安格斯牛排配香蒜西蘭花苗及肉汁朋友叫左medium rare,唔會好韌,牛味唔算話好重。Dessert叫左3種意大利甜品:tiramisu,食落有好濃嘅咖啡及酒香,不過不失;第2種係類似朱古力餅乾嘅甜品,朱古力味香濃,嗜甜嘅人會好鍾意;最後係意大利脆卷,係一份開心果及朱古力碎粒,再加上cream及外脆皮,脆皮嘅口感同新年大家食嘅角仔係一模一樣!總括嚟講係環境、服務
正常發揮,點黑醋食令到味道更加fresh。
2)水牛芝士配車厘茄及橄欖
水牛芝士口感比較煙韌,奶味香濃。
3)廿四個月巴馬火腿配哈密瓜,香烤松子及意大利黑醋
巴馬火腿唔會覺得肥膩,配埋哈密瓜食同火腿嘅油甘香好夾。
4)薄切牛仔肉配吞拿魚醬、沙律、日曬蕃茄乾及酸豆
牛仔肉切得應該得幾mm咁薄,配埋吞拿魚醬食出奇地夾。
去到main course,我地叫左1)鮮蝦龍蝦湯扁意粉
龍蝦汁非常之鮮甜,扁意粉非常掛汁。
2)18個月巴馬火腿薄餅
十分巨大,批邊個個位食落好鬆軟。
3)黑安格斯牛排配香蒜西蘭花苗及肉汁
朋友叫左medium rare,唔會好韌,牛味唔算話好重。
總括嚟講係環境、服務及食物質素都係有中上以上表現,侍應會問你好唔好食及不斷為你加水,整體價錢係山頂呢個地方嚟講都算合理,值得試一試。