📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕❝山頂高貴印度菜🇮🇳難得好食既甜品!😋慶祝生日驚嚇爆燈💣🤯氣氛一流🥳❞朋友生日想食印度菜 終於試呢間mark左好耐blacksheep旗下既高貴英式印度菜🇮🇳山頂個環境特別有feel🥰員工好熱情同我地飲左兩round birthday shots!🥂慶祝生日雖然冇plate writings寫字句 但都有蠟燭🕯️仲有一定memorable既慶祝儀式😈🥳餐廳以軍事/軍隊做主題🪖🔫有幾難忘驚嚇就唔詳講保持神秘感(我朋友就嚇到成個人彈起左既😂)快d mark低等朋友生日去體驗下😝🐑𝐊𝐞𝐞𝐦𝐚 𝐀𝐧𝐝𝐚 𝐏𝐚𝐮 $188 (4.5/5)去親食印度菜 如果見到有kemma pau都一定會叫! 麵包鬆軟充滿牛油香 甜甜地就咁食都好滿足🥰配上羊羶味十足既免治羊肉咖喱👍🏻呢個keema辣度岩岩好🌶️🥘𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 $308 (3.5/5)有4-5大舊雞塊 不過我覺得雞肉唔夠嫩滑juicy 有少少乾硬但可接受👌🏻呢個butter chicken比一般食到既更辣 蕃茄酸甜味弱d🍅視乎個人口味 我就中意係其他地方食過既重蕃茄味version🙈🧀𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐚𝐚𝐧 $98
📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕
❝山頂高貴印度菜🇮🇳難得好食既甜品!😋
慶祝生日驚嚇爆燈💣🤯氣氛一流🥳❞

Keema  Pau

🐑𝐊𝐞𝐞𝐦𝐚 𝐀𝐧𝐝𝐚 𝐏𝐚𝐮 $188 (4.5/5)

Butter  Chicken  &  Cheese  Naan

🥘𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 $308 (3.5/5)

🧀𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐚𝐚𝐧 $98 (4/5)
好大塊🤯2個人食2塊夠晒飽啦! 有芝士鹹香 naan厚身軟熟😋不過cheese naan都有個弊病就係一定要趁熱食😢食第2塊凍左已經差好遠…如果點咖喱個人會prefer garlic naan多d🧄🥳

Treacle Tart
🍰𝐓𝐫𝐞𝐚𝐜𝐥𝐞 𝐓𝐚𝐫𝐭 $128 (4/5)
係難得係印度菜餐廳食到好食既甜品😭🥰(次次食印度甜品真係甜到唔識欣賞😥)由於係英式印度菜 呢款甜品都走西方風格🥧焦糖撻香甜 唔會太甜!😍帶粒粒口感似椰撻咁😚配奶香clotted cream好夾balance番焦糖甜味🥰(如果係openrice訂位佢會送呢個tart比你‼️我個時蠢左唔知有呢個promotion…😢)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Rajasthan Rifles
山頂山頂道118號山頂廣場地下G01號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_印度菜
Keema  Pau