2019-05-26
同男朋友睇完西裝 就行黎依邊試素食自助餐由於我地早到左 所以想留定位再番黎食但入到去既時候 receptionist 姐姐 態度都比較惡劣 唔係應該食素既 會心平氣和d架咩?一黎就咁 都令我有少少卻步但後尾俾錢係一位後生少少既 佢態度就好好多 仲主動俾卡片我留位用可能之前個位係老闆掛 ?一入去就只係覺得好逼 比起無肉食每日既感覺 係嘈 同逼其實想食素 除左係為地球🌍都想為自己洗滌下心靈可惜 係每日 係唔會可以做到因為真係好嘈 可能因為食客大部分為上左年紀既嬸嬸 媽媽級 佢地對每碟都抱著唔執輸既狀態咁掛但之前係無肉食 就無遇到咁話雖如此 咁樣既食客都會好鼓勵你夾多d我係到夾 薑汁糕既時候 有位嬸嬸就同我講「兩款唔同架 夾哂佢 試哂佢嘛」咁我就盛情難卻 唯有夾哂兩舊 縱然我只想試一舊⋯睇西裝前 飲左starbucks 同埋食左chocolate marquise 所以都飽飽地飽到都無試到依到出名既紫薯都多炸既野依岩哂初步接觸素食既人但個菠菜咬唔爛沙律區 有kale 仲有生果 淮山麵都有唔少甜點可以選擇兩人 星期六既收費 336 限時90分鐘比無肉貴 但多款式豆腐好味 咕嚕合桃都好味菜煮得較
由於我地早到左 所以想留定位再番黎食
唔係應該食素既 會心平氣和d架咩?
一黎就咁 都令我有少少卻步
可能之前個位係老闆掛 ?
一入去就只係覺得好逼 比起無肉食
佢地對每碟都抱著唔執輸既狀態咁掛
但之前係無肉食 就無遇到咁
話雖如此 咁樣既食客都會好鼓勵你夾多d
我係到夾 薑汁糕既時候 有位嬸嬸就同我講
「兩款唔同架 夾哂佢 試哂佢嘛」
咁我就盛情難卻 唯有夾哂兩舊 縱然我只想試一舊⋯
豆腐好味 咕嚕合桃都好味
菜煮得較老
就係依兩舊 比推薦既薑汁糕 同紅棗糕
但其實食落都好膠
山藥壽司 有趣 但出奇地好「滯」
最後想講依個豆腐雪糕
所以佢只係化學合成物
其實素食雪糕有好多好既選擇
每日 收緊咁既價錢 提供咁既食材 同選擇俾客人
我覺得 想搵錢既心 比 想推廣素食既心 更明顯
總的來說,我可能會帶未食過素既朋友再食
因為佢既款式多 同埋對佢地會比較易入口
但對我 本身就食開素既人
我諗我唔會再黎食 因為貴 嘈 同埋食材唔好。
同埋留意番 我個位
我今晚係被安排
坐係廁所隔離既面壁位食
嗯 所以 今晚食既時候都唔係好愉快 同感到衛生
都感激我男朋友咁都肯陪我食。
希望每日係食材 座位 個位receptionist 都可以有待改善 如果唔係都好難keep到食客⋯