每個地方都有佢地signature既食物,講起香港既signature就緊係雞蛋仔啦🍳之前中意食雞蛋仔中意到想每日食一底,食均香港唔同舖頭既味道😆但發覺真係大大小小都有太多,不過我都肯定出名既幾間我都一定試過😎。今日黎到旺角見到呢到呢間新開張無耐既店舖,佢地已經有唔同口味既雞蛋仔同格仔餅🧇諗翻自己都有一段時間無食啦,一見到都好想食就一於放縱一下🥰做一個成熟既大仔,全都要!。🐒開心果醬格仔餅💰$40最近既潮流真係無處不在,開心果醬並唔甜,所以入面主要甜味係來自練奶,所以整體格仔餅個甜道岩岩好👍🏼而佢哋既格仔餅有一定厚道,如果2人share就岩岩好。🐒肉鬆芝麻雞蛋仔💰$30雞蛋仔方面我就揀左咸既口味,因為我覺得肉鬆配呢啲蛋類食物好Match😋熱辣辣即叫即整,而肉鬆係遍佈係成底雞蛋仔上面,食落好脆,而食到尾就會慢慢食到芝麻同肉鬆味。🐒白桃綠茶💰$21最後嗌埋個野飲消消濟,而綠茶就岩哂🍵佢地既野飲仲要無落糖,飲埋野飲都唔怕heavy la

🐒開心果醬格仔餅💰$40

而佢哋既格仔餅有一定厚道,如果2人share就岩岩好