2019-06-03
今日收工約左朋友傾計,大家都返工返到咁晏真係想搵間坐得舒服又靚既cafe食。堅尼地城呢邊就好少黎但之前黎過呢間Lex飲過咖啡覺得一流,今日決定再訪一次啦😝平日7:30去到餐廳都幾full,好彩都有位!餐廳有好多唔同藝術品,目不暇給~餐牌都好多選擇,我呢就一眼鎖定想食漢堡~朋友就叫左個意粉~飲品就每人一杯latte,我地唔怕訓唔著🤣招牌爆汁牛肩肉漢堡$168漢堡size算大,我地切開一半share仲好夠食,漢堡入面有蛋同洋蔥、酸瓜、蕃茄、芝士同菜!我好驚喜會有蛋,蛋汁咬開配埋牛肉好正!但又唔會太膩!配埋既係薯片,岩哂傾下計又拎一塊黎食🤣波士頓龍蝦意粉配自家製柳橙橄欖油$198嘩!好大隻蝦wo!成個配襯好靚,意粉用餐廳自家製既柳橙橄欖油去煮好好味,係出面食唔到,好清新!而蝦肉已經切開左撈埋落意粉到,好彈牙好食!Latte$41 呢到既咖啡杯都好靚,好似藝術品咁,各有特色!而拉花都好靚,咖啡都做得幾好!聽講呢到有藝術打印咖啡,係咖啡面上面加上藝術圖片,下次都想試下👍🏻👍🏻飲飽食醉,點可以無甜品呢~甜品係第二個胃架!我就幾乎每次都有tiramisu都會叫既!今次就試下呢間既tiramisu啦~
平日7:30去到餐廳都幾full,好彩都有位!餐廳有好多唔同藝術品,目不暇給~ 餐牌都好多選擇,我呢就一眼鎖定想食漢堡~朋友就叫左個意粉~飲品就每人一杯latte,我地唔怕訓唔著🤣
招牌爆汁牛肩肉漢堡$168
波士頓龍蝦意粉配自家製柳橙橄欖油$198
Tiramisu$68
呢個做法既tiramisu少見但好靚啊!味道好夠又唔會太甜~特別要提佢既表面加上既脆脆好好食啊!
每人差唔多$300,又有主食又有甜品仲飲左咖啡,最緊要環境夠靚!岩哂好朋友傾計聚餐啦~