2023-03-15
朋友介紹尼間既疏乎厘好好食。本來諗住share,但朋友話一定要自私食(心諗真定假啊⁉️竟然好食到禁‼️)😂之後睇menu覺得拿破崙貌似幾正波,所以又叫到成檯野啦😆▪️芒果拿破崙🥭千層酥酥脆,忌廉綿滑,🥭芒果酸酸甜甜。一啖拿破崙一啖雪糕🍦口感甜而不膩👍🏻不過略嫌千層酥唔夠香,否則真係無得頂啊▪️梳乎厘叫左兩個口味,分別係朱古力🍫同Bailey🥃 。唔分開闡述既原因係除左口味唔一樣之外,主角(梳乎厘)都無乜特別😆。梳乎厘好有空氣感☁️,一啲都唔乾❗️口感好有鬆軟💨👍🏻但味道偏淡唔太甜,既使同雪糕🍦一齊食都唔會覺得膩。真係可以一個人食一份😆除左無乜蛋🥚香之外,朱古力🍫同Bailey 🥃都唔濃郁。 🤟🏻朋友十分推介,但個人覺得好普通囉🫣(可能有落差感⁉️)所以有啲失望😌全部野到好似有啲美中不足既感覺。唯一優點係甜品唔係好甜,食完無禁惹痰😂
▪️芒果拿破崙🥭
▪️梳乎厘