2022-07-22
之前朋友介紹泥過呢間餐廳, 覺得係好食同少有既印尼菜餐廳, 今次再帶新朋友仔泥食多次(^o^)招牌巴東牛肉飯@$72上菜果時淨係個賣相都幾吸引, 點知食落口仲正(*´꒳`*) 不過印尼菜一向偏辣, 呢個飯就偏向迎合香港人既味道, 醬料濃郁有重香料味道, 牛肉平時好驚硬但佢隻牛肉幾好咬口(´∀`=)~ 峇里堂海鮮煎@$71因為朋友想食蝦片, 變相成個海鮮煎咁order♪(´ε` ). 海鮮煎感覺似平日食既日式蛋包飯, 厚蛋捲, 頂係蝦片, 而但部有芽菜(最愛(≧∀≦)) , 海鮮有蝦等但佔既份量比較少雙色咖央多士@$39好食既甜點(*´∇`*), 食完咸食食番呢個甜點絕對開胃! 雖然中間有舊厚厚既牛油, 但同咖央醬一齊咬, 個口感太正(//∇//)點會仲因為舊大塊牛油有罪疚感呀ƪ(˘⌣˘)ʃ~~~~~而雙色咖央果兩隻色係同我上之泥既唔同, 餐廳係有定期換下款呢~ (*'▽'*)感覺呢間印尼菜國野食唔辣比較迎合番香港人口味; 同朋友都滿意今次既印尼菜午膳~
招牌巴東牛肉飯@$72
牛肉平時好驚硬但佢隻牛肉幾好咬口(´∀`=)~
峇里堂海鮮煎@$71
雙色咖央多士@$39