2018-10-28 312 瀏覽
好多年前一風堂進軍香港,我同同事排隊排到lunch時間都就完都係要食,食拉麵食到好似食車仔麵咁趕。事隔多年,行開希慎,行到攰搵食,發現原來希慎有一風堂,時間尚早唔駛等位,仲有卡位坐,正 !最鍾意坐得舒舒服服咁食餐飯。黑:今次揀左未食過既黑,黑蒜湯底,湯底好香好濃,湯汁可以掛麵,麵質係屬於煙un個種,好好𡁻,另外門口寫住替玉免運,即係加多一碟麵係free既,我當然無蝕底要加替玉啦,雖然係free ,但份量勁多,多到無藉口去食宵夜。。叉燒正正常常係淋滑個種。炙燒豚肉半熟玉子丼女朋友見看叫咁多麵。唔敢叫拉麵,叫左飯,有驚喜喎,只係$48,但有4塊叉燒,叉燒炙燒過,好香,加埋燒汁同半熟蛋送飯好好食,如果有埋葱就更好。眼闊肚窄病又發作,兩個人仲要叫多個小食炸雞,份量唔算多。但炸得好靚,外層脆,內裏d肉keep住juicy,而且好夠味,好食。水準保持到,加上比以前多左好多食物既選擇,有進步!

黑:

炙燒豚肉半熟玉子丼

眼闊肚窄病又發作,兩個人仲要叫多個小食炸雞,份量唔算多。

水準保持到,加上比以前多左好多食物既選擇,有進步!