2017-12-11 1043 瀏覽
有好幾個晚上行過見到長長嘅人龍,其實一直都好想試下係唔係咁正,不過又唔想排咁耐隊難得星期日下午同朋友經過,午餐應該無咁多人食火鍋啦!所以終於都可以一嘗臭臭鍋嘅風味,彌補我去臺灣無試過嘅遺憾一入門口,我地已經聞到成間餐廳洋溢住一陣臭豆腐味,對於中意食臭豆腐嘅我地,真係聞到都興奮一坐低,我地毫不猶豫當然點一個招牌臭臭鍋,另外點左餐廳推薦嘅臺式麻辣鍋。我原本以為咁豐富嘅鍋一定要過百蚊一位,點知成個鍋連飲品連加一都係$97咋,抵到爛臭臭鍋一上,我即刻就試試個臭豆腐同米血糕,因為係全鍋最特別嘅食物臭豆腐水準唔錯,而米血糕都完全無血嘅腥味,煙煙韌韌,口感幾得意而我最中意嘅就係豬紅,佢同坊間一般食到嘅豬紅唔同,有一陣獨特嘅香料味,好正至於麻辣鍋,個湯底真係香氣四溢,特別係當鍋中d即食麵同凍豆腐索曬d湯汁時,真係食唔停口飲品方面,我地都叫左綠茶,味道清新解渴唔太甜,幾好下次再黎時一定要試下其他各有特色嘅湯底同配料

飲品方面,我地都叫左綠茶,味道清新解渴唔太甜,幾好
下次再黎時一定要試下其他各有特色嘅湯底同配料
招牌臭臭鍋