寫這食評的時候,正在澳洲自駕遊。為了這次自駕遊,在香港時用了大半年來練車,解凍我冰封了的「雪櫃車牌」。因此有大半年的週未都和家人遊車河。遊車河有個好地方就是火炭山上的獅子亭,上去完風景就落下駿景園食野。點解? 因為里間泰國餐廳,而且商場可泊車。最近冇去火炭,唔知佢地火炭店啦。但好彩,佢地開到來我住的馬鞍山,正!今晚同屋企人一起去呢度食晚飯。間餐廳新裝修,簡約現代泰國風。原來仲開埋間台式珍珠奶茶。今晚食完先知,下次定要試下!龍蝦 喇沙係招牌菜!龍蝦原隻上,的豪氣!海南雞一直係大國正愛之選,連我要妈老人家都話做得好有雞味。細國要左香茅豬扒撈檬,香茅好香,略俾得太少。撈檬只要加上酸汁就好醒胃!炒雜菜火候够,D菜炒到亮笠笠。 泰式拼盤係我地喜愛菜式,樣樣都有人中食,我就正愛泰式鳳爪。春卷及蝦餅就我妈妈喜愛的!炒粉絲係今晚總冠軍!因為全部人都中意,仲話下次必食!軟売蟹米紙牌係第一次食, 感悟錯, 略嫌沙律菜大左D, 令到沙律菜味太強,搶左軟売蟹味。餐廳會是小禮物俾小朋友.係一間好有心的家庭餐廳。

間餐廳新裝修,簡約現代泰國風。

原來仲開埋間台式珍珠奶茶。今晚食完先知,下次定要試下!

龍蝦 喇沙係招牌菜!龍蝦原隻上,的豪氣!

海南雞一直係大國正愛之選,連我要妈老人家都話做得好有雞味。

炒雜菜火候够,D菜炒到亮笠笠。

炒粉絲係今晚總冠軍!因為全部人都中意,仲話下次必食!

餐廳會是小禮物俾小朋友.係一間好有心的家庭餐廳。