2018-12-02 19 瀏覽
辣野從來都係我最愛,無辣不歡既我當令到朋友介紹一間係出色既川菜就當然要試一試係咪咁堅啦。餐廳係佐敦地鐵站附近,步行十分鐘就到,大大個招牌,有幾有氣勢喎。入到侍應就好熱情咁招呼,仲會推介唔同既菜色,一心想食辣野既我當然要試下水煮魚呢D名菜啦。除此之外,仲見到大大個banner 寫住黃金脆皮九肚魚,一於都試下啦。黃金脆皮九肚魚份量多,賣相靚,就係呢道菜一黎到我既感覺。急不及待影張相就拿拿聲食啦,九肚魚非常飽滿,外皮又鬆軟又乾身,而且一D油膩既感覺都冇,一咬落去即刻出晒煙,魚肉非常嫩滑。欖菜肉鬆四季豆四季豆炒得岩岩好,唔會太生令到太硬,亦都唔會太熟搞到淋晒,而且肉鬆加埋豆豉,非常惹味。川味辣子安格斯呢個係餐廳另一個招牌菜,而且辣到仲可以有小,中,大辣,任君選擇。鐘意食辣既我當然要試試大辣,牛肉非常嫩,而且十分香口,呢味菜另一個好食既地方就係腰果,腰果炒得非常香,鐘意食辣既朋友一定要試下。水煮嫩滑桂花魚份量非常多,原條桂花魚,而且賣相好吸引。都係有大,中,小辣既選擇,今次呢個水煮魚就揀左中辣。呢味菜唔係淨係得辣,當中既花椒八角都令到成道菜非常香,而且仲有唔少配料,例如粉皮,海帶,芽菜等,有唔同

黃金脆皮九肚魚

欖菜肉鬆四季豆

川味辣子安格斯

水煮嫩滑桂花魚
份量非常多,原條桂花魚,而且賣相好吸引。都係有大,中,小辣既選擇,今次呢個水煮魚就揀左中辣。呢味菜唔係淨係得辣,當中既花椒八角都令到成道菜非常香,而且仲有唔少配料,例如粉皮,海帶,芽菜等,有唔同既口感,可以話係色,香,味俱全。

總括,呢間餐廳既食材同埋煮功都非常出色,食物種類多。而且仲有打邊爐,下次一定要試下。