2020-03-15 476 瀏覽
今日星期五選擇食Cupping Room,呢間灣仔店就係叮叮站幾步之遙,非常方便。今日我地就點左兩個Lunch Combo,$128已經包左一杯飲品。Squid Ink Spaghetti Aglio E Olio個墨汁意粉係用蒜炒,好香好惹味!份量中等,女仔一定夠飽。有三大隻彈牙嘅蝦Scallop & Avocado Sandwich on Toasted Brioche呢個toast味道豐富,先有牛油果蓉同mayo,質感creamy 牛油果味亦突岀,有微微chili辣味,入面少許既牛油果粒,加強口感,配合牛油味重既多士,烘烤效果唔錯。麵包香口好味,鋪面既少少杏仁粒,蔥花和具有鮮味既煎帶子,令多士整體又多了層次。CR Shake (+$20)呢個係Affogato打勻左嘅版本,即係雲尼拿雪糕加咖啡,味道唔算甜,咖啡味同奶味好平衡,入口順滑無冰粒,果然特別!而且呢杯嘢之前去其他分店都無見到,睇黎係灣仔店exclusive!Single Origin Filter (+$20)Fausto Romo Sidra - 試左一款果味較重既厄瓜多爾咖啡,咖啡味道帶果酸,果味有如apple ci

個墨汁意粉係用蒜炒,好香好惹味!

份量中等,女仔一定夠飽。

有三大隻彈牙嘅蝦

CR Shake (+$20)

Single Origin Filter (+$20)
Fausto Romo Sidra - 試左一款果味較重既厄瓜多爾咖啡,咖啡味道帶果酸,果味有如apple cider同啤梨,花果香氣亦濃烈,入口温暖,感覺清澈舒服。

2020-03-13
午餐