餐廳: 香港JW萬豪酒店宴會廳
資訊:

2019-10-06 3776 瀏覽
今日有幸來到JW Marriott 出席工作會議,主辦方在中場休息時有提供茶點。忙完一個早上已經非常肚餓,當然要好好試一下這裡酒店供應的點心。因為只是早上的茶點,選擇固然不會太多,但都有西式點心,中式點心,同埋水果供應。西式點心,就有蛋餅撻,同埋水果燕麥片。蛋餅撻驟眼看起來,令人以為係葡撻,但其實係咸的!係葡撻的酥皮,但入面係煙肉蘑菇奄列蛋餅來的,都幾得意。水果燕麥片都唔錯,煮得好滑身,配埋少少雜莓,雖然係健康食物,都令人忍唔住食完再食。至於中式點心,就有冬菇豬肉燒賣同埋小籠包。冬菇豬肉燒賣是5星級酒店出品,比平時酒樓食到的更好,冬菇味好出好香,豬肉有肉味,有肉的質感,唔會一劈野咁,配埋少少辣醬食就更香口。小籠包的肉餡味道唔錯,肉係優質有鮮味,仍有湯汁的。可惜就係皮造得比較厚,可能係因為要照顧自助餐的情況需要。否則客人個個一夾包就穿,會攪到成籠點心都會濕哂唔好睇。感覺酒店餐廳食物唔錯,希望下次再有機會黎正式食一餐啦。

感覺酒店餐廳食物唔錯,希望下次再有機會黎正式食一餐啦。
  • 燒賣