2016-06-22
朋友介紹之下黎到呢間觀塘工倉區打邊爐大廈入口好易搵到,上到一樓,就見到餐廳門口~平日火鍋$158一位,價錢合理!店內充滿懷舊氣息,有好多懷玩具做裝飾,仲可以攞黎玩下架!一坐低當然係畫野食啦!火鍋湯底係豬骨湯+「三王」(三選二)我地就揀左海龍王(韓式海鮮湯)同辣雞王(雞煲),呢個配搭就等於一個煲可以打邊爐、食雞煲同部隊鍋,簡直係一次過滿足晒三個願望呀!! 食物方面,一般打邊爐菜呀肉呀當然唔少得啦, 佢仲有好多唔同款式既丸!我地揀左d特別既試下, 如果中意食芝士ge,就更加唔好錯過呀,佢地有幾款芝心丸!仲有芥辣包心丸都絕對要試呀!wasabi味既丸非常特別~仲有飛魚子魚旦腸,咬落去粒粒飛魚子卜卜聲架~ 食到飽飽,呢度仲有甜品食架!佢一共有三隻味,我地當然每隻味都食啦!抹茶,雲呢拿,芝士~三款之中,我最中意係芝士味呀!芝士味非常濃,食落非常滑! 今晚整體非常滿意,如果想去食記得打去book位呀,因為今晚見全場都full晒~
店內充滿懷舊氣息,有好多懷玩具做裝飾,仲可以攞黎玩下架! 一坐低當然係畫野食啦!
火鍋湯底係豬骨湯+「三王」(三選二)
我地就揀左海龍王(韓式海鮮湯)同辣雞王(雞煲),