2021-05-03
星期五諗住同同事出街食下lunch,經同事推薦就去左瑞士㗎啡室。我地夾份嗌左3個餐share。常餐B係「瑞士雞髀公仔麵配火腿奄烈同牛油多士」($51)。瑞士雞髀超大隻!😱啖啖肉,加上瑞士汁甜甜地夠晒入味😋加$5轉左出前一丁。出前一丁份量好多,好似落左兩包麵咁!麵質軟硬適中唔會腍有口感👍🏻牛油多士剛烘起,又香又脆~加埋火腿奄烈,呢個餐真係好足料,食完包你飽!黎到懷舊茶餐廳唔叫番杯紅豆冰點得呀?何況跟餐只係加$5,超抵!紅豆冰紅豆份量佔左大半杯,夠晒足料!飲落唔會太甜,甜度調較得恰到好處。紅豆煮得夠腍唔會硬。因為杯紅豆冰太大杯飲唔晒就叫左外賣杯裝走番公司慢慢飲。個外賣杯設計得幾靚~😍同事有少少唔舒服,正苦惱有什麼野食啱佢時,見到餐牌有「傷風感冒餐」($42)。其實係「特濃蕃茄雜菜火腿湯通粉」,跟餐送熱菊花薑蜜。通粉超大碗!同同事兩份先食得曬。有好多蕃茄同菜,食落酸酸地好開胃,夠多維他命C啱曬傷風感冒嘅朋友呀。再飲埋杯熱菊花薑蜜,暖胃又潤喉👍🏻另點了午餐B:「黑椒蘑菇燴牛柳粒飯」($47),餐飲點了熱檸茶。黑椒蘑菇燴牛柳粒飯有黑椒嘅香味,但唔會太辣,味道啱啱好。牛柳粒腍得黎有口感,切成bit
常餐B係「瑞士雞髀公仔麵配火腿奄烈同牛油多士」($51)。
瑞士雞髀超大隻!😱啖啖肉,加上瑞士汁甜甜地夠晒入味😋
黑椒蘑菇燴牛柳粒飯有黑椒嘅香味,但唔會太辣,味道啱啱好。牛柳粒腍得黎有口感,切成bite size,一啖一粒,方便食客進食~ 熱檸茶茶底又香又濃,檸檬🍋新鮮唔會苦。
今次食完,覺得同事冇推介錯,呢度啲嘢食份量足料價錢適中。我會從此將瑞士㗎啡室當飯堂,以後番工放lunch都唔使煩食邊間lu~👏🏻👏🏻