2017-09-01
雖然處於工厦內,但位置超方便, 食物質素亦一啲都唔輸蝕。餐廳簡約寬敞,餐牌食物貴精不貴多,主菜加$68可以升級做晚餐, 晚餐會有湯、沙律、同飲品, 因為怕食唔曬,所以今晚只叫咗一個羊架主菜, 加多一份粗身薯條(聽講都係呢間餐廳出名好食嘅);餐前有麵包送, 塊麵包唔似一般嘅餐前麵包, 感覺似係一啲比較健康的麵包, 口感較為煙韌,好好食。薯條同一般粗身薯條有啲唔同,唔係炸到好乾身、好脆口,而係較為軟淋, 係另一種食法,感覺冇咁熱氣。羊架叫咗8成熟, 個人覺得係最恰到好處, 呢度嘅羊架並唔係一般嘅羊脾扒,而是肉身夠厚嘅雙骨羊架, 羊架带有好香嘅羊羶味, 有好濃烈嘅羊肉味道, 我個人非常喜歡,食羊肉係要有咁嘅味道先至係真正嘅羊肉! 肉質好豐盈、鮮嫩,肉汁好豐富, 係超級好味!羊架嘅配菜炸薯角, 超級鮮甜,相信應該係用咗甜蕃薯,而不是普通嘅馬鈴薯, 在小事上用心,的確值得一讚!