2016-10-18 503 瀏覽
朋友介紹黎到駱駝漆大廈, 店舖比較隱蔽,唔係人哋介紹都唔識,但勝在方便。每個客人有三種調味料。燒汁,同普通日式串燒燒汁差不多;海鹽,加落肉類更吊得起肉味;酸汁,個人最鍾意酸汁,酸酸甜甜好開胃,有點似泰式酸汁。自私食嗌左隻生蠔,跟埋辣椒醬同檸檬。不過我慣咗淨係落檸檬汁,生蠔夠生夠鮮,冇乜腥味,不過略嫌唔夠肥美香辣蘑菇好入味,夠晒辣好惹味,而且燒得仲好多汁!燒大蜆大概有六至七隻,但我覺得燒得有啲乾,加埋酸汁上,不過真係大蜆,隻隻都好大隻。如果可以燒到一咬就爆汁,就更加好味。飯團外面燒得好脆,有啲似飯焦,好香口,同平時出面食嘅飯團唔同 墨魚腸雖然個樣麻麻地靚,但反而有驚喜。似用墨魚肉打成再放入腸衣去燒,出面少啲見。必食! 大蘑菇!今餐至愛!蘑菇好足料,芝士多到可以拉絲,而且好多汁,切完4份啲汁漏哂落碟到,超juicy!!蟹肉薯餅配茄汁有點奇怪,但蟹肉同牛奶炸得好creamy,切完似要筆黎食多過叉黎食,女仔一定鐘意食!蔬果、雞翼同墨丸中上。冇咩特別,但用料幾好,夠新鮮同肥!順帶一提燒蔬果有滿滿嘅蒜溶鋪面,重口味者一定岩食!
芬迪加甜蠔
香辣蘑菇好入味,夠晒辣好惹味,而且燒得仲好多汁!
香辣蘑菇
燒大蜆