2017-11-11 65 瀏覽
今日收工同媽咪食飯,媽咪特別鐘意食海鮮同燒物又知道觀塘工廠區多隱世小店,於是決定去觀塘覓食。時間尚早於是決定去近觀塘港鐵站既駱駝漆大廈行街,行下行下俾我見到一間完全合我媽咪心水既餐廳。 門口既餐牌,再加上一個「鮮」字,完全吸引住我地既眼光。真係有種”踏破天涯無覓處”既感覺,嘻...好似誇張左,應該話誤打誤撞😝 咁我地冇理由唔入啦。 門口既點餐紙都可以俾我知道餐廳仲有冇其他好野食,見到價錢合理就入去坐低。一入去見到兩個飛標機,相信三五知己上黎食飯都可以順便玩下都唔錯。其實呢間餐廳都好多唔同種類既食物,海鮮 肉類 蔬菜 炸物 總有一樣岩心水。我地叫左燒即開生蠔、蟶子皇、白鱔串、油甘魚鮫。生蠔肥美鮮甜 蟶子皇好大隻 燒的時間控制得宜 唔會太老 加了蒜蓉和蟹籽 口感仲正。白鱔 魚鮫肉質不錯 加少量海鹽 配上燒汁 媽咪食到舔舔脷。另外都叫左啲蔬菜類,燒得一啲都唔乾。真心覺得燒蔬菜比較難處理,食完唔會覺得搵水淥好過😂最後要推介一下香芹貢丸,食落去有驚喜。真係有一條條香芹係入面,如果喜歡香芹既人必食👍🏽順帶講一下,like 同share 佢地既page ,我地就有支樽裝汽水,我當然要咁做啦,唔爲支汽

順帶講一下,like 同share 佢地既page ,我地就有支樽裝汽水,我當然要咁做啦,唔爲支汽水,我都要支持小店,畢竟媽咪食得開心丫麻!