2016-09-21
其實除左要搵禮物,去到呢一邊嘅line小店之外,我基本唔會黎到呢一度行,自自然然對呢一邊嘅了解比較少,但要不是比班朋友約出黎,應該都唔會發覺呢一邊嘅天堂。點解我會話係天堂?因為呢度我認為係一個美食天堂,可以選擇嘅食物比較多,而好食嘅食物亦都多。我坦言好野食得唔多,比較少食好西嘅我,見到呢只咁多肉嘅長蟹腳係表示發哂狂,因為佢真係好好食,好鮮味,又多肉,所以我真係好中意佢,可惜每人得兩只,如果可以食多啲就好。其實呢一個長蟹腳係喺海鮮冰山中嘅其中一樣,佢仲有好多刺身例如希靈魚帶子等等,都好好食,但我依然最愛呢只腳。呢一度其實亦都有放題,想食啲咩可以自己隨便拎,亦都有得自己滾野食,所以食法方面好多都唔係有咁多限制。而自己除左只腳之外,另外最中意就係呢啲牛肉條,因為可以自己玩鐵板,想燒到啲肉質有幾鬆軟就有幾軟,想要佢幾熟就有幾熟,完全所有野掌握喺自己手中,最中意呢種感覺,亦都最中意啲牛肉條!然而,我覺得呢一度嘅甜品都好好,有生果亦都有甜品作餐後小吃又或者中間嘅過渡。佢呢一度連豆腐花都有呀,超好食。而呢一啲啫喱同埋啲蛋糕仔都好好味,真係一流架。當然仲有好多野食都好好味,但個人最中意嘅就係呢幾樣,其