2015-07-01 822 瀏覽
觀塘工廈區已經唔再喺一個純工業區!實在越嚟越多新勢力進注!依間蛋糕小店可以話其中一間。依到嘅環境裝修好有少女風,充滿甜甜蜜蜜嘅味道!佢哋 cupcake 蛋糕仔每日都新鮮做,而且每日味道都有唔同,嚟試過幾次幫襯同訂過散水餅,每次都有新驚喜!而且仲會按客人需要訂做唔同款式嘅蛋糕!但估唔到負責人喺兩個年青嘅後生仔!今次貪過癮,自己買咗四嚿嚟試吓!分別有 Bamboo charcoal、Choco Peanut、Matcha Red Bean 同 Jazz choco!Bamboo charcoal 依嚿蛋糕仔黑猛猛,面層有cream cheeses 同 芝麻,仲添加咗了食用嘅竹炭粉!仲可以幫助身體排毒,實在太誇張!我自己食咗啖,蛋糕仔唔會乾身,鬆軟有彈性。cream cheeses 打得夠企身同細滑,味道方面唔太甜身,唔會好似成口食糖咁!Choco Peanut 依嚿蛋糕仔用上朱古力花生做!食咗啖後會喺咀裏面慢慢溶化,之後濃烈嘅花生味就慢慢滲出, 加埋朱古力嘅感覺就好似食緊格仔餅,個蛋糕底鬆軟又富牛油香。近年抹茶甜品大行其道!Matcha Red Bean依嚿蛋糕仔用上日本宇治抹茶粉做嘅蛋

近年抹茶甜品大行其道!Matcha Red Bean依嚿蛋糕仔用上日本宇治抹茶粉做嘅蛋糕絕對喺我依啲綠人不二之選!抹茶香已經唔在講,濃淡得宜!而且裏面有紅豆做餡,食到紅豆碎粒,口感都微妙!抹茶、紅豆同甜味配得啱啱好,甜而不膩!
最後Jazz choco 朱古力味份外濃郁,材料原味一食就揮發出。囗感幼滑,鬆軟嘅朱古力蛋糕仔,食完成口都朱古力味,好令人慢慢回味!唔好甜品嘅我,食完都鐘意!
年青人創業,心思健康蛋糕仔!60蚊真喺要支持吓!