2017-05-13 3273 瀏覽
今日下午要來觀塘處理一點事情。。所以便來觀塘食個lunch..由於時間尚多。。所以我都花了一會兒openrice看看這裡除了一些大集團外,還有什麼好吃。。今次我便搵到一間位於工廈內的優質餐廳。。lunch menu都有幾多唔同類型可以選擇lunch時份人頭湧湧。。幸好我只是自己1人。。所以較易有位這裡當你order完後。。店員送上餐前小食。。十分貼心這個是青瓜提子配芝士。。味道十分清新。。芝士很香很濃。。。為整個lunch及我的胃口完全get ready去開動了是日餐湯。。餐桌上仲放了一條麵包條脆卜卜。。。配上了餐湯一同食用。。很入味很creamy..內裡仲有南瓜粒十分足料。。。餐可以點選冷熱飲品跟特飲我今次選了凍檸蜜。。。天氣熱。。飲杯凍飲,檸蜜來refresh一下我order的lunch set來了這裡的上餐速度很快。。基本上。。我坐低後。。當一order完。。已經有餐前小食。。當你食完後。。又有湯。。。之後很快又有正餐送上效率超高難怪咁多ol等等來食lunch..因為都唔怕趕唔切返去返工賣相很好。。有3件羊扒,1隻大虎蝦。。。仲有少少配菜另外,我很欣賞它的醬汁。。。完全可以增加羊

lunch menu都有幾多唔同類型可以選擇

餐前小食

這裡當你order完後。。店員送上餐前小食。。十分貼心

是日餐湯。。
餐桌上仲放了一條麵包條
脆卜卜。。。配上了餐湯一同食用。。很入味

玉桂南瓜湯

我order的lunch set來了
效率超高
難怪咁多ol等等來食lunch..因為都唔怕趕唔切返去返工

賣相很好。。有3件羊扒,1隻大虎蝦。。。仲有少少配菜
另外,我很欣賞它的醬汁。。。完全可以增加羊的滋味及惹味度

店員更細心地為我添上了芥末醬及薄荷醬。。。不得不就7的是這裡的店員很細心。。服務很好

啖啖肉滋味。。沒想到竟然有3件羊扒這麼多。。

餐可以配上沙拉菜或飯。。我選了飯
但這個飯味道很好。。米粒粒分明。。而且帶有甜味。。
很綿身軟熟
我配上了不同的醬汁來食。。真是十分滋味。。沒想到飯都可以這樣好食。。
甜品

飯後仲有甜品。。
真是好飽飽了。。
但這件蛋糕上的芒果很甜。。。而且慕絲蛋糕都有濃濃芒果的清香。。微甜
為我是日的午餐劃上一個完美的句號

當我結賬時。。店員跟我說只要like餐廳的fb..便可以有8折
真是太開心了。。。今日又嘗到一間美味好餐廳。。仲意外地遇上餐廳做8折優惠中。。真是太幸運了
2017-05-12
烤羊扒伴虎蝦