觀塘工廈真係有好多台灣餐廳🇹🇼 呢句開場都唔知講咗幾多次,我依然都係未食勻觀塘嘅台灣菜嘅😆 琴日放工去咗未去過幾日月堂💛平日夜晚去都好滿場呢~ 食物全部都係order後即製👍🏼➿ 酥炸魷魚($48)不得不提,枱面有一罐鹽酥粉,食完原味加少少,又係另一種風味~➿ 起司肉鬆蛋捲餅($40)蛋餅幾大條,蛋同芝士部份比例重啲,芝士拉絲🧀 幾有飽足感😆 ➿ 起司雞排便當(災$63)雞扒先炸後,再加芝士🧀 而芝士都用咗兩款😈 便當會配滷肉飯,充滿脂香嘅滷肉伴白飯,輕鬆食完一碗飯🍚➿ 牛三寶麵($80)三寶(牛腱肉、牛筋、牛肋條)都煮到好軟腍、入味~ 牛腱肉好厚切!配好滑身嘅闊麵條😋➿ 仙草芋圓($32)仙草嘅口感比較挺身~ 芋圓有齊三款:芋頭圓、地瓜圓、紫薯圓,我最鍾意芋頭圓,仲食到少少芋頭嘅顆粒感😆➿ 香芋鮮奶 ($34) 用咗新鮮芋泥去掛杯💜 飲飲下,仲飲到芋頭粒~

平日夜晚去都好滿場呢~ 食物全部都係order後即製👍🏼
➿ 酥炸魷魚($48)

➿ 起司肉鬆蛋捲餅($40)
蛋餅幾大條,蛋同芝士部份比例重啲,芝士拉絲🧀 幾有飽足感😆

➿ 起司雞排便當(災$63)

➿ 牛三寶麵($80)

➿ 仙草芋圓($32)

➿ 香芋鮮奶 ($34)
用咗新鮮芋泥去掛杯💜 飲飲下,仲飲到芋頭粒~