2018-09-25 192 瀏覽
妹妹又去觀塘探班揾我💓話說駱駝漆大廈真係好多人但裏面,但又真係好多地方行,又好多又平又抵嘅好嘢食,呢度係其中一間,所以就帶咗細妹嚟呢度食嘢。呢間日本餐廳環境闊落,裝修係簡約休閒風,畀人一種舒適賓至如歸嘅感覺。我哋叫咗兩個午餐,送一杯飲品,係好香嘅蘋果茶。妹妹叫咗個火炙魚生丼($118),裏面有三文魚、鰻魚、帶子等海鮮。燒過之後嘅魚生好甘甜,特別係帶子,燒完可以去咗陣腥味,但係依然十分滑嫩。我就叫咗七色丼($148),顧名思義,有七種魚生,包括帶子、魷魚、海膽、油甘魚、三文魚、海蝦(仲有一種唔太肯定😂),都好靚好新鮮。特別鍾意佢嘅海蝦同埋帶子,真係好滑好滑,好好食。隨餐附送沙律、茶碗蒸、蜆肉味噌湯。蜆肉味噌湯特別足料👍另外,甜品係雪米糍,呢兩粒係芝麻味,都幾好食。總括而言,日本餐廳嚟講,呢度嘅價格適中,雖然套餐基本上都over 100,但因為環境幾舒適,同埋啲嘢食都好新鮮,套餐又十分齊全,所以都係物有所值嘅,好值得試。
妹妹又去觀塘探班揾我💓

我哋叫咗兩個午餐,送一杯飲品,係好香嘅蘋果茶。

火炙魚生丼

七色丼

隨餐附送沙律、茶碗蒸、蜆肉味噌湯。蜆肉味噌湯特別足料👍

另外,甜品係雪米糍,呢兩粒係芝麻味,都幾好食。

火炙魚生丼
七色丼