2016-12-13
2074 瀏覽
係觀塘行街行到肚餓,過嚟工廈區覓食呢間餐廳係地庫,門口有寫9蚊即開生蠔即刻衝落去試下入面有細細既bar枱,三個酒庄區,座位唔算一嚟menu都唔睇,就點左半打9蚊蠔先Irish rock細細隻,有海水味,爽口跟住叫左個$99 set係美國yellow stone半打加一杯白酒可能係set,蠔既大小有啲參次不過佢話就算單叫18蚊一隻都係咁所以我地叫多兩次set,有杯酒飲下嘛今round大隻好多,好好彩,其實waiter都話靠運氣,要開到蠔先知大小Yellow stone 有淡淡海水味之餘,帶少少creamy 味有人推薦食呢個,上枱個陣見到咁長都幾驚喜,98蚊,都算抵食魚質厚實,無乜骨食親有牛食既地方,我都中意叫牛小排細細條,但好有肉汁嗌左五成熟,切開粉紅色,咬落軟淋黑毛豬一切開先見到嫩紅色一度懷疑食唔食得但因為咁,肉質好嫩滑,而且有淡淡豬香佢既配菜薯角炸得好香脆,唔會太油太乾👍🏻一口牛68蚊,粒粒juicy 但無頭先牛小排咁香但勝在容易入口又香濃
呢間餐廳係地庫,門口有寫9蚊即開生蠔
即刻衝落去試下
入面有細細既bar枱,三個酒庄區,座位唔算 一嚟menu都唔睇,就點左半打9蚊蠔先
Irish rock細細隻,有海水味,爽口 跟住叫左個$99 set
係美國yellow stone半打加一杯白酒
可能係set,蠔既大小有啲參次
不過佢話就算單叫18蚊一隻都係咁 所以我地叫多兩次set,有杯酒飲下嘛
Yellow stone 有淡淡海水味之餘,帶少少creamy 味 有人推薦食呢個,上枱個陣見到咁長都幾驚喜,98蚊,都算抵食
魚質厚實,無乜骨 食親有牛食既地方,我都中意叫牛小排
細細條,但好有肉汁
嗌左五成熟,切開粉紅色,咬落軟淋 黑毛豬一切開先見到嫩紅色
一度懷疑食唔食得
但因為咁,肉質好嫩滑,而且有淡淡豬香
佢既配菜薯角炸得好香脆,唔會太油太乾👍🏻 一口牛68蚊,粒粒juicy 但無頭先牛小排咁香
但勝在容易入口又香濃