2019-09-08 42 瀏覽
其實之前已經去過呢間既鰂魚涌店 當時就覺得呢間cafe既飲品食物質素唔錯😚 而前幾個月 佢地係觀塘既分店開左啦😍 除左環境更闊落 食物選擇更多 店裡面仲加入唔少藝術元素 例如有相展 花藝區等等 將咖啡 美食 藝術 結合為一😚_{日式全日早餐 $128 🍳}呢度既日式全日早餐基本上係必嗌😝 除左炒蛋 香腸 沙律 重點係仲有大大舊原生態養殖蒲燒鰻魚😍 鰻魚肉質紮實緊緻 軟稔多汁 燒汁味道亦調得啱啱好!香濃但唔會冚咗鰻魚本身既鮮味😚 炒蛋都唔係普通貨色!炒得嫩滑就不在話下 最特別係佢入面加入味增 所以味道特別香😚另外記得記得將toast轉做牛角包!雖然要加錢 但絕對值得!鬆化酥脆 牛油味香 唯獨今次食覺得味道偏鹹🤔 但整體呢個牛角包以cafe呢講真係唔錯💓_{日式滑蛋咖喱牛肉定食 $98 🍛}另外呢個滑蛋咖喱牛肉定食係觀塘店既限定~ 鍾意呢度既咖喱比平時既日式咖哩冇咁甜 反而多左香辣既味道 食落更惹味😋 配埋炒蛋 撈飯一流😚 仲有炆到稔一稔既牛腩😻 如果可以多幾舊就好啦😆_{黑朱古力 $47 🍫}{氣泡濃縮咖啡 $48 ☕️
{日式全日早餐 $128 🍳}

{日式滑蛋咖喱牛肉定食 $98 🍛}

{黑朱古力 $47 🍫}
{氣泡濃縮咖啡 $48 ☕️}
除左食物 呢度飲品都唔錯!熱朱古力用74%單品朱古力沖成 甜度啱啱好😚 不過個人就偏好朱古力比例再高啲 再濃郁啲既😛 仲有espresso soda 飲落零舍清新😚
_
整體黎講 從食物 飲品 裝修 理念 都睇得出呢間係好有誠意既小店😚 值得支持喔💓💓💓