2017-11-15
觀塘區多咗好多工廈餐廳,行去海濱嘅時候見到有棟叫The wave嘅工廈,Openrice過呢間評幾高就試下星期日都有set lunch,西餐黎講唔算貴,作為Burger愛好者當然點黎試下,同桌就點左份rib eye+$15要左個沙津,醬汁係酸酸地又咸咸地,非常惹味,沙律菜非常新鮮,咬落好爽脆呢到雖然係bar restaurant,但入到黎充滿好濃嘅咖啡香,就點左杯iced latte,完全無令我失望Stadium burger 麵包外脆內軟,一啖咬落去,漢堡充滿肉汁,同普通ground beef真係好大分別,更香更嫩! 俾隔離枱女仔為保儀態竟然用刀叉食而嚇親食burger當然係用手捧住大啖大啖咁咬落去架麻薯條炸得好香脆但又唔會成手油,調味適中同桌嘅rib eye賣相好吸引,食得出係真材實料,無乜點落調味都好香加上環境夠大,仲有室外座位,無論一家大細定三五知己都好適週末合黎呢到hea
Iced latte
Stadium burger
薯條炸得好香脆但又唔會成手油,調味適中
NZ rib eye