2018-07-05 84 瀏覽
工廈除左有上班一族同埋開倉特賣場買筍野外,其實都隱藏左好多高質素餐廳係度,有時執完筍野又可以順便開飯真方便,咪睇少佢地以為冇乜嘢食,其實食開既人就會鍾意去呢地方聚會,又可以大聲講大聲笑坐得又舒服,最緊要唔會趕住你走先,是日又同好友去咗工廈開飯今期食乜當然係西餐,唔知食落有冇驚喜,一入去已見幾滿座就知有保證,我地唔執輸點咗晚市套餐品嚐,已包括有幾款菜式一定夠飽,先來小食有咖喱蕃薯條,平時食開都係普通薯條今次都係第一次食蕃薯條,食落脆卜卜蕃薯入口帶點甜又幾好味,仲可以點埋咖喱汁食會有一番味道再來係是日餐湯配牛油法飽多士,多士入口夠鬆脆食到牛油香味,餐湯係甘薯薑湯飲到陣薑嘅辣味,不過飲落又幾好飲,輪到主菜有慢煮澳洲草飼和牛M2-3西冷扒,一上枱已見和牛西冷扒呈現鮮紅色,未食都知肉質好嫩滑,皆因慢煮関係又可以保持到肉嘅質素,我都急不及待食番舊先,一放入囗已食到西冷扒香嫩多汁,而且肉味濃郁又啖啖肉已值回票價食咗一輪美食又係時候食甜品,點咗肉桂蘋果反烤撻配海鹽焦糖汁雲尼拿雪糕,外面食到焦糖香味,內裏有啖啖香濃肉桂再食番一啖雪糕簡直完美享受又咁快品嚐咗一餐美食。
又咁快品嚐咗一餐美食。
  • 慢煮澳洲草飼和牛M2-3西冷扒
  • 咖喱蕃薯條