2022-12-02
「高質美食在工厦」喺觀塘辦事,經過呢頭附近上咗座工廈 尋找美食。見到一間叫友情廚房,聽個名好有家的感覺。二話不說上咗去食。因為差唔多到下午茶時間所以冇咁多人。門口雪櫃仲有好多急凍食品,翻熱左就可以食啦。 有好多款,有麻辣鴨舌,滷水雞腎等等。最岩一班人隨時睇波食!一打開Menu,佢有中、西式既食物。我好難抉擇,最後經店員介紹,選擇左鮮蝦煙花女意粉 配凍飲 $70推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鮮蝦有6-7隻,好新鮮,好爽口!入邊仲有橄欖仔,蕃茄仔,辣椒,香草等等。 第一口好有驚喜,有少少辣,整得較乾身,唔會食到成口都係醬,配埋煎香左嘅大蝦 好惹味!好好食呀!好快就成疊俾我清晒!凍奶茶好滑身,茶味濃厚。佢仲另上左糖水 方便自己加糖。悉隨尊便。天氣凍想食多少少嘢,我就加咗個小食芝士煙肉薯條$25推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️咁嘅價錢十分抵食,仲要咁大碟咁多薯條。芝士加埋煙肉撈埋薯條,感覺好滿足 而薯條嘅size都好長,好脆口。最後 店員仲推介左湯包 有唔同款同唔同size及無添加任何味精 十分抵買!
喺觀塘辦事,經過呢頭附近上咗座工廈 尋找美食。
見到一間叫友情廚房,聽個名好有家的感覺。
二話不說上咗去食。
因為差唔多到下午茶時間所以冇咁多人。
最岩一班人隨時睇波食!
一打開Menu,佢有中、西式既食物。
我好難抉擇,最後經店員介紹,選擇左
鮮蝦煙花女意粉 配凍飲 $70
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
天氣凍想食多少少嘢,我就加咗個小食
芝士煙肉薯條$25
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
咁嘅價錢十分抵食,仲要咁大碟咁多薯條。
芝士加埋煙肉撈埋薯條,感覺好滿足 而薯條嘅
size都好長,好脆口。
最後 店員仲推介左湯包 有唔同款同唔同size及
無添加任何味精 十分抵買!