2019-07-26 2564 瀏覽
朋友生日又想坐得舒服D,同事就介紹咗I’s Land Cafe呢間餐廳比我,佢比相我睇時已經覺得好靚了,所以就再無考慮其他地方,就約朋友喺駱駝漆大廈到等。一打開升降機門行出去就見到佢地嘅門口,裝修設計好園林嘅感覺,好靚呢!由於我同朋友都收8點,去到已經8點半,所以上到嚟都唔使等位,職員就即刻安排咗枱比我地。睇咗餐牌後,我地就決定點酥炸大虎蝦配茄茸汁扁意粉同埋經典德國豬手,是日餐湯就係甘筍茸忌廉湯配蒜蓉包,先上咗個餐湯同埋個蒜蓉包,甘筍茸都幾濃仲可以食到少少甘筍粒有D咬口好好味;蒜蓉包好香脆,好香蒜蓉味。等咗一陣到個意粉上到,呢個酥炸大虎蝦配茄茸汁扁意粉嘅色彩好豐富,隻虎蝦幾大隻,好彈牙。然後到個經典德國豬手,炸到好金黃色,睇到都流哂口水!而且伴菜當中嘅紫薯蓉都好特別,好好味!最後到我心目中嘅主菜-流心雙層窩夫塔,因為一早上網睇咗呢個甜品呢到可以幫客人寫字上去,而我朋友又生日,所以埋位坐之前靜靜雞同店員安排咗,當送到嚟嘅時候朋友都好驚喜,睇到佢個表情都後,證明我嘅安排無白費。而佢地嘅心太軟嘅朱古力味好香濃,而窩夫又好香脆,明明頭先食到飽,就因為太好味都忍唔到口呢!埋單$502

埋單$502
2019-07-24