2019-03-23 237 瀏覽
觀塘工廈林立 樓上cafe實在不少 今次就同左朋友去咗呢間環境舒適既餐廳食晚餐 大廚曾經係酒店做總廚, 食材新鮮🥣餐廳最近轉左新menu 海鮮種類多左好多🐚懷舊法式焗田螺 $92手工菜式有驚喜❗️田螺一點都五覺得韌 店員就話田螺上的秘製香草油係用左廿十款香料 好有心思👍🏻👍🏻精華其實係墊底的薯蓉😍薯蓉吸左田螺鮮味再加牛油味 值得推薦🌟法式寶雲酥香草焗帶子 $128原隻帶子上面放咗脆脆嘅麵包糠 食落去口感層次豐富左 而且帶子係焗既期間唔會過熟 食落去都幾特別🤪美國特級肉眼扒伴虎蝦 $288肉眼扒質地唔會好硬 食落去好入味 而且係肉眼扒底下係會有一啲薯仔片 吸晒啲汁令到薯仔嘅味道不錯 虎蝦食落去都幾彈牙 預先剝殼十分之細心 唔使怕整到隻手污糟晒☺️ 嘢飲方面就叫咗熱情果梳打 飲落去幾清新😃甜品心太軟一流☺️朱古力十分之濃 流心效果亦做得好好 雪糕推薦大家一定要試吓🤔🤣雪糕下面亦放咗芝士蛋糕🍰大家係一個甜品都可以試到唔同種類嘅甜品🥰

🐚懷舊法式焗田螺 $92

法式寶雲酥香草焗帶子 $128