2017-11-02 212 瀏覽
觀塘工廈餐廳選擇一向非常之多, 但係質素就良莠不齊, 因此我都成日中伏。 但係今次呢間 餐廳就令我非常有驚喜, 因為佢除咗嘢食好食之外, 店員嘅態度亦都好好, 充分咁感受到餐廳嘅用心。我哋就先叫咗個法式焗田螺做前菜, 田螺焗得非常之嫩滑,生熟程度剛剛好, 配埋側邊嘅薯蓉嚟食, 有膿烈嘅牛油香同香草香, 超級好食。焦糖拿鐵飲落唔會太甜, 帶有淡淡嘅焦糖味同咖啡香,非常唔錯。士多啤梨乳酪係沙冰狀,飲到最後仍然有味。黑松露雞肉意大利飯軟硬程度啱啱好, 有risotto 特有嘅硬硬嘅口感, 每一啖risotto都有濃烈嘅黑松露香同忌廉香,非常好味。鹹味嘅pizza就食得多, 以生果為主題, 半咸半甜嘅pizza就真係未食過。 我哋叫咗個 pizza american cheese, 食得有淡淡嘅檸檬芝士味, 感覺非常清新特別。 檸檬令芝士味唔會太漏, 胃口細嘅我都食多咗幾塊。到最後有餐廳home made 嘅甜品作為今生嘅總結, 士多啤梨配青檸雪糕非常開胃, 令食咗一大餐嘅我亦都可以食得落。可能因為餐廳係新開, 老闆十分之用心咁向我哋介紹佢嘅菜式, 亦都同我哋講餐廳係阿包場嘅服務, 呢度食物質

法式焗田螺

焦糖拿鐵

士多啤梨乳酪係沙冰狀,飲到最後仍然有味。
士多啤梨味乳酪

黑松露雞肉意大利飯

pizza american cheese

青檸雪糕配士多啤梨湯

可能因為餐廳係新開, 老闆十分之用心咁向我哋介紹佢嘅菜式, 亦都同我哋講餐廳係阿包場嘅服務, 呢度食物質素非常之唔錯, 如果下次開party 都會考慮嚟呢度開。
法式焗田螺
焦糖拿鐵