2019-05-26
觀塘工廠大廈出咗名有好多特色餐廳係工廈入面 價錢平質素高 今次我地就去咗駱駝漆大廈覓食👅一入到去最吸引嘅就係每張枱都有得坐好舒服嘅沙發🛋️ 環境舒適 呢度係食日本菜嘅 我哋作為牛魔王 主菜一於叫咗個壽喜牛肉鍋😍 鍋物好豐富 除左有好多片牛肉 當然仲有唔同嘅蔬菜 湯底好濃味 牛肉點埋胡麻醬真係無得輸🤤除咗有湯底嘅壽喜牛肉鍋之外 我地仲點左另一個自慢燒系列既胡麻汁牛肩胛 一碟有大約9塊牛肉 都唔錯👍🏻 食日本餐廳有得自己燒下玩下真係幾開心 同樣配左胡麻醬 點埋熱辣辣燒好既牛肉好香口好正👅小食方面 我地揀左南蠻炸雞籃同2串串燒 分別係鳥棲和牛同埋鹽燒牛舌😋 南蠻炸雞籃有四大件炸雞 炸到皮脆肉嫩 炸得好乾身食落唔會好油 加埋面頭既沙律醬 食落滋味又唔會好熱氣 就連配菜都用高質素既沙律菜 好fresh🐥 2串串燒都唔錯 調味岩岩好 又有牛味又夠juicy👍🏻最後仲飲左杯手調咖啡做結尾 ☕️我地揀左爆谷咖啡試 感覺比較特別少有 飲落咖啡味好香 仲有少少焦糖爆谷嘅味道 係工廈既餐廳果然質素都唔錯 性價比甚高🌟