夏天本來係減肥既季節,饞嘴既我有得食仲點會諗咁多吖~ 陪朋友仔喺工廈買運動用品,佢一邊買,我就一邊search晚餐既地方,揾到同一座大廈有食韓國野既~買完落兩層就到超近吖去到門口已經見到好多炸雞poster,好吸引呢!!  呢度啲飲品大大杯,最正緊係倒轉汽水雪山啦(我改ga個名)!!涼浸浸啱哂三十幾度嘅天氣呀! 呢杯葡萄園之戀(巨峰提子沙冰)做緊限定價48蚊,咁大杯真係好抵飲! 見到芝士高麗醬烤雞都做緊特價只係68蚊,就叫左一份。用個鏟做碟, 雖然係限定價但係好足分量,芝士遮住哂啲炸雞,夾嘅時候拉起好多芝士絲,好邪惡 因為想啖啖肉所以揀咗無骨嘅 每一嚿 我都覺得自己食緊雞髀肉咁。 高麗醬類似醬油帶甜既醬汁,加埋芝士包住整件,又香又惹味,完全冇罪惡感~天國的豬蹄, 呢個名真係好搞笑韓式無骨豬手($76) 肉質黏黏又唔會覺得膩吸收埋少少辣嘅醬汁,很配!拌碟仲有自家泡菜同埋凍豆腐~ 呢個價錢,呢個份量好抵食!!真露煮大蜆 佢會用個爐一路滾住,令到酒味散發,湯鮮甜中帶啲胡椒味,蜆好乾淨,無一隻有沙㗎!!
夏天本來係減肥既季節,饞嘴既我有得食仲點會諗咁多吖~

去到門口已經見到好多炸雞poster,好吸引呢!!

呢度啲飲品大大杯,最正緊係倒轉汽水雪山啦(我改ga個名)

見到芝士高麗醬烤雞都做緊特價只係68蚊,就叫左一份。

芝士高麗醬烤雞

天國的豬蹄, 呢個名真係好搞笑

真露煮大蜆