2016-06-21 793 瀏覽
一直以為呢間餐廳喺觀塘工廈,但原來係商業大廈,一d都唔殘舊,仲好近地鐵站,所以去試試晚餐。一入門口就覺得間餐廳好舒服,可能木系設計,令人覺得relax, 行入去原來都幾寬敞。我同朋友叫左兩個套餐share食。我叫左 「軟殼蟹南瓜扁意粉 $118」+$65 要頭盤、湯同沙律,而我朋友叫左「西冷扒 $188」+$45要湯同頭盤:軟殼蟹炸得好香脆,遠遠未嚟已經聞到~南瓜好蓉味道濃,所以撈埋意粉食都幾飽。西冷扒要7成熟,上枱時有肉汁溜出好新鮮,亦真係煮到7成熟。牛質唔靭有牛味。配上薯蓉幾好食~薯蓉帶牛油味好香。我地同一樣要「野菌忌廉湯」-十分讚!啖啖蘑菇蓉,好足料,味道又唔溜,好香濃~頭盤-芝麻三文魚卷配蜜糖芥末子汁:第一次甘食三文魚,幾香口,原來味道都幾夾。頭盤- 一口法式田螺焗酥盒:田螺大粒,唔咸,連埋酥皮一齊食幾香口。沙律-煙三文魚凱撒沙律:三文魚幾大塊,有魚脂香。最最最想講既係佢地原來d野飲都好特別!本身想叫三眼仔飲品,但原來呢期做緊個Totoro Choco(龍貓朱古力),我即要!我跟餐+$20就有~~~ 我點左薄河朱古力味~~~ 而我朋友跟餐+$16 點左盆栽朱古力(熱)~~~~好

我同朋友叫左兩個套餐share食。

沙律-煙三文魚凱撒沙律:三文魚幾大塊,有魚脂香。

好可愛!真係唔捨得飲!淡淡薄河味,朱古力又唔會太甜,幾好飲~~~

原來我朋友呢杯盆栽朱古力都好得意! 朱古力碎扮泥~~飲嗰時可以撈勻令朱古力碎溶解令杯野飲更濃朱古力味~~~~

最後想食waffle $72但賣晒lu~

食到9點都仍然滿座,下次嚟的話都係訂定座穩陣~

服務:d店員好好禮貌,價錢又唔貴~

2016-06-18