上星期,為慶祝同區工作嘅朋友嘅 Bday,人 book 咗 D2 Place 嘅 Little Break Coffee Kitchen 食lunch。第一次去,感覺環境清幽,加上鄰枱為外國人,有一霎那以為自己身處外國嘅地方小館 ~ 係可以約埋三五知己傾下野嘅好地方! 人點咗 Set lunch 嘅 "炭燒美國西冷牛扒配松露燒汁","香煎雞扒配辣味芒果醬" & "脆炸龍脷柳配他他汁"。先嚟 "是日餐湯":由於店員沒介紹,我哋無問又掛住傾計 ,所以無留意飲嘅係咩湯,只覺買相OK,味道可以嘅一種忌廉湯!配搭餐湯之麵包係細長條包,小小硬但點了湯後還可以!主菜:Set Lunch A : 炭燒美國西冷牛扒配松露燒汁先前掛住傾計,無為以店員無問牛扒要幾成熟!但又覺得上枱嘅西冷牛扒燒得剛剛好,肉質 OK 小小血但唔見血,松露燒汁好味,但薯條略鹹 ...Set Lunch B : 香煎雞扒配辣味芒果醬朋友話雞扒肉質唔"鞋" OK,果醬佢無講,但意粉略鹹 ...Set Lunch C : 脆炸龍脷柳配他他汁龍脷柳好大件, 一下子感覺以為去咗倫敦 。龍脷肉質白滑, 皮炸得都好脆, 唯他他汁同薯條又係鹹咗
上星期,為慶祝同區工作嘅朋友嘅 Bday,

先嚟 "是日餐湯":
是日餐湯
由於店員沒介紹,我哋無問又掛住傾計

主菜:

Set Lunch A : 炭燒美國西冷牛扒配松露燒汁
炭燒美國西冷牛扒配松露燒汁

Set Lunch B : 香煎雞扒配辣味芒果醬
香煎雞扒配辣味芒果醬

Set Lunch C : 脆炸龍脷柳配他他汁
脆炸龍脷柳配他他汁
龍脷柳好大件, 一下子感覺以為去咗倫敦

龍脷肉質白滑, 皮炸得都好脆, 唯他他汁同薯條又係鹹咗dd ...

餐飲只點了普通凍檸茶少冰同普通 coffee,2杯凍檸茶少冰分開上,1杯正常多冰1杯真係少冰
  ...

食物是日略鹹,但以荔枝角區嚟講水準算唔太差,但還有改善空間!
店員有禮貌但略欠經驗,都係有改善空間!

整體新店嚟講係 OK,還會再來 ~ 加油哦!
2014-06-27
慶祝紀念