2020-12-07
荔枝角作為工業區偏偏就隱藏咗好多美食🤫 其中億利工業中心不嬲都多嘢食㗎啦😆 咁啱經過呢頭就上咗2樓嘅呢一間Ulyssa by Aldou 試試佢💁🏻♂️美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔹 雞柳車厘茄菠菜醬意大利飯 $75整體中規中矩啦💁🏻♂️ 其實佢嘅雞柳係唔錯嘅 加少少飯食落口嘅口感亦都唔差🤔 不過值得一提嘅係佢嘅意大利飯比起坊間其他更偏向粒粒分明嘅感覺🧐 所以口感同平時食落嘅有少許分別🙈 不過口味呢啲都係睇人嘅啫😂 小編本身就鍾意比較黏口嘅意大利飯反而覺得呢個普通🤭🔹野菌牛肝菌意大利飯 $82同樣地佢嘅飯質係較分明 但佢比另一個意大利飯失色嘅地方係佢嘅野菌有啲過熟嘅感覺🙈 同埋整體識落都係普通唔算好突出🔹 餐湯 — 黑松露忌廉湯 $10講真見到咁平第一下都打咗個突😳 咁當然啦礙於佢咁平嘅關係 佢嘅味道都係普通🤣 個人覺得呢個其實唔需要加 (不過餐湯應該日日轉大家可以留意下💁🏻♂️) 湯嘅表面都有唔少油應該係松露嘅油 但係佢嘅味道居然係偏淡🤨 個人唔太推薦可以skip‼️✅ 要讚下嘅係佢嘅服務態度非常好
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
🔹 雞柳車厘茄菠菜醬意大利飯 $75
🔹野菌牛肝菌意大利飯 $82
🔹 餐湯 — 黑松露忌廉湯 $10
✅ 要讚下嘅係佢嘅服務態度非常好👍🏻 員工都非常有禮貌😙 舖頭都係走小清新嘅感覺 同埋其實性價比都算不俗😌 呢個價錢食到意大利飯已經算係唔錯!所以同朋友嚟食吓飯吹吓水係唔錯嘅選擇😛
是日餐湯
野菌牛肝菌意大利飯