2023-01-04 82 瀏覽
朋友喺牛頭角返工,今次過嚟搵佢食飯,佢帶我去咗間工廈區嘅隱世西餐廳, 地點雖然有啲偏僻,但係入到嚟格調都唔錯,幾闊落坐得幾舒服餐包,餅乾條配黑松露醬麵包軟熟入面有啲紅莓乾,黑松露醬都好香, 用麵包同餅乾條點嚟食好好味白酒忌廉汁煮青口個汁好creamy,入面有啲洋蔥粒好香口,青口份量好多,冇腥味好香忌廉味,我哋食完一隻又一隻西班牙海鮮飯除咗青口,入面仲有帶子,蝦,魷魚等等海鮮, 食落彈牙冇雪藏味 ,另外仲有好多肉腸粒粒, 朋友話同個醬嘅味道好balance,不過我就略嫌肉腸粒有啲重口味 ,不過都係好味嘅軟殼蟹黑松露忌廉汁意粉軟殼蟹炸得好香脆,黑松露味好濃,意粉好掛汁,入面仲有好多菇菇粒,好有咬口,口感好豐富朱古力心太軟香濃又暖笠笠嘅朱古力軟心流哂出嚟,配埋少少脆嘅朱古力蛋糕食, 食完覺得成餐圓滿咗#foodie #牛頭角美食 #工廈美食 #穩世 #西餐 #打卡 #拍拖好去處 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger

餐包,餅乾條配黑松露醬

白酒忌廉汁煮青口

西班牙海鮮飯