2022-11-08 131 瀏覽
🥰 今日大鄉里出省, 約埋老友 “傻肥” 嚟 “金亞淶” 食傳說中嘅 “火山排骨”. 餐廳位於荔枝角工廠大廈樓上舖, 設多張方枱, 光猛闊落, 格局比茶餐廳高半級.🥢 今餐點咗三樣食物, 兩杯特飲, 一款甜品. “火山排骨” 大開眼界, “冬陰功” 水準之上, “椰皇三重奏” 最有驚喜. 整體服務到位, 性價比有吸引力.🌋 泰式火山排骨, $158, 份量驚人, 我鍾意食豬骨, 配泰式酸汁, 不俗!🦐 冬陰功蝦湯, $88. 夠熱贏咗一半, 略甜, 材料豐富, 水準之上, 一滴不留.🐣 泰式去骨海南雞, $88. 肉質嫩滑, 配甜醬油同埋泰式酸汁, “傻肥” 話好食過火山排骨.🧋 招牌泰式奶茶, $23. 正常發揮.🍹 椰汁珍多冰, $22. 唔會太甜, 椰汁味夠香, 好飲喎!🥥 椰皇三重奏, $35, 底層係椰皇水整嘅啫喱, 中層係椰汁糕, 頂層係椰子碎, 非常清甜, 十個讚!

泰式火山排骨
冬陰功蝦湯
泰式去骨海南雞
🧋 招牌泰式奶茶, $23. 正常發揮.
招牌泰式奶茶
椰汁珍多冰