2017-06-09
同事約左一齊去試新野, 一開始聽到餐廳係工廠大廈, 都有D卻步。不過見餐廳係評價都幾好, 就決定試下。餐廳LOCATION都算易搵, 一入到餐廳, 感覺良好, 裝修擺設都好舒服, 職員安排坐window seat高位, 個VIEW好正, 岩岩望住AXA。午餐menu6個選擇, 心大心細, 最終點左澳洲黑安格斯肉眼牛扒配牛肝菌燒汁。Order左, 好快就黎一個熱辣辣表面有小小脆脆地既麥包,配上牛油, 好好味。頭盤係番茄湯OR芝麻醬菜沙律, 我同同事各點一個, 可以SHARE, 今日餐湯係番茄湯, 酸酸地, 都幾好飲。到左主菜上埸, 賣相唔錯, 牛扒份量足, 有手掌咁大。我點左7成熟,岩岩好, 易切, 唔 “UN”肉質滑嫩, 有牛味, 同個牛肝菌燒汁配合得好好, 配菜係我最鍾意薯蓉。最後配返杯凍咖啡, 好滿足。呢間餐廳價錢合理,食物質素都幾好, 職員服務都好好, 係一個好嘗試。
最後配返杯凍咖啡, 好滿足。