2019-05-09
一入黎就已經感受到餐廳精心佈置。食野環境好真係好加分架😍😍😍首先黎個好fresh嘅salad,淨係salad都有3款,有吞拿魚長通粉沙律、蟹籽蟹棒沙律、雜菜沙律...覺得好有心思。仲有我最愛嘅南瓜濃湯,好滿足。食buffet就當然係每款食物都食少少,意想不到就係個ribs啖啖肉,仲有豬手好有骨膠原,反而牛肉老左少少。另外今日個special係薯蓉,都係我好中二食嘅,所以好加分。中途送上海鮮拼盤,有鮑魚、扇貝、青口、蝦、魷魚、蜆等等,淨係見到個鮑魚同扇貝已經覺得值回票價🤣⋯⋯好後悔無聽服務員講趁熱食,真係要趁熱食先得!最後就黎自製棉花糖同涼粉做甜品,仲有好蛋糕,有牛奶布丁、檸檬芝士餅、tiramisu 、伯爵茶蛋糕等等,每件細細件反而食到好多款。真係好適合同知己好友黎邊食邊傾計!
真係好適合同知己好友黎邊食邊傾計!