2018-10-23
之前經朋友介紹觀塘工廠區美食-魔膳廚房,令人回味無窮,所以今日再帶另一位朋友去試下,果然繼續保持一貫水準。上次無試過沙律吧🥗,今次就試下啦,$38一位任食,有沙律、螺肉、青/黃椒、蕃茄🍅、西瓜🍉、啫喱...我哋叫左2兩個set,一個香煎帶子黑松露意大利飯🍴,另一款係德國烤原隻豬手配薯角。跟餐有餐湯,我哋揀咗一個羅宋湯,一個忌廉湯。羅宋湯夠晒濃味,蕃茄味好突出,雜菜豐富;而忌廉湯夠濃稠,亦都有好多雜菜。最欣賞嘅莫過於係個餐包,真係好好味,又鬆又軟。香煎帶子黑松露意大利飯有兩大隻帶子,面頭有芝士粉同埋脆脆,意大利飯有好香嘅黑松露味,味道濃郁,飯夠晒creamy。德國烤原隻豬手配薯角:豬手表皮烤到脆卜卜,肉質都好嫩滑,配埋少少酸菜,中和肥膩感,配菜薯角做得一啲都唔普通,非常香脆,充滿薯香味。跟餐仲可以揀兩杯飲品,揀咗熱蜜桃紅茶,如果想轉凍飲加多$5,叫咗杯青蘋果梳打,青蘋果味都好香,唔會太甜。食完飯,沿路落去仲有好多圖畫欣賞,成個藝術廊咁。
食完飯,沿路落去仲有好多圖畫欣賞,成個藝術廊咁。