2018-08-09
老公今次有比驚喜我,竟然帶左我去食5 道菜嘅西餐,但地點估唔到係觀塘工業中心,原先想拍車係該工業中心,點知保安話兩小時$180 叫我地拍隔離,直上2/F終於揾到餐廳門口,入內裝修好復古,感覺似懷舊上海廳感覺,而且已經有幾枱客人進餐中,安排坐低後比menu同介紹,原來還有3 或5道菜選擇的! 我地咁鐘意食更係試5道啦 推廣期還有8折 選擇性大,每道菜也可自由選,價錢有非常親民!先黎個開胃小食意大利青瓜茄子包著芝士,青爽口味。頭盤 香顫鵝肝配慢煮菠蘿鵝肝煎得剛好,外層微微焦香內濃郁鵝味,而慢煮菠蘿就香甜而且帶有菠蘿蜜香軟!竟然有我最喜愛嘅法式焗洋蔥湯,當然要揀啦,其實還有香濃蟹湯,不過賣相都被吸引到,燒溶左芝士面,原有洋蔥甜味一樣keep到!自家製墨魚汁麵配香煎帶同羅勒香草蕃茄汁口感有層似,帶子煎得剛熟軟滑又鮮甜,蕃茄酸甜醬超醒胃配較淡口嘅墨魚汁麵。麵質煙韌有彈性! 慢煮紐西蘭牛柳配紅酒汁何其嫩滑又淋仲保留牛味,配埋紅酒汁更Juicy 配菜伴盤都豐富跟薯蓉,西蘭花,翠玉瓜磨菇同車尼茄多種蔬菜,十分滿意!最後甜品有多款老公揀左佢鐘情嘅朱古力韃,朱古力好Rich同creamy而且好滑,唔會過
選擇性大,每道菜也可自由選,價錢有非常親民!
先黎個開胃小食
意大利青瓜茄子包著芝士,青爽口味。
頭盤
香顫鵝肝配慢煮菠蘿
自家製墨魚汁麵配香煎帶同羅勒香草蕃茄汁
慢煮紐西蘭牛柳配紅酒汁
最後甜品有多款
老公揀左佢鐘情嘅朱古力韃,朱古力好Rich同creamy而且好滑,唔會過甜,💯❣
我反而太飽想食d偏酸嘅甜品幫助消化,所以叫左青檸韃,好香青檸味食落較酸,勁消滯,好滿足,甜品做得出色!
最後免費茶or咖啡 完滿嘅五道菜終結
熱檸茶