2016-11-23 215 瀏覽
今晚又係觀塘揾食的日子,呢排好鍾意在工廠區中尋美食,在FACEBOOK見到呢間野,又試下佢。叫左個澳洲M5和牛肉眼12oz,日本手羽炸雞翼,同埋2隻法國black pearl no.1。先食蠔先,平時試開white pearl多今次食下black pearl。海水味十分十分豐富,好鮮味。我最鍾意落少少檸檬汁加tabasco,襯落去好鮮甜既蠔肉度,係絕配。29蚊一隻其實都唔算貴。跟住就黎一個日本手羽炸雞翼,有成四隻咁多,同埋都幾大隻。佢炸到金黃色,上面有好多芝麻,食落口d雞肉都幾嫰口,而且有幾濃香的芝麻味,令到成隻雞翼係好香口。果然,麻配雞,係美食的絕配。接住黎主菜係澳洲M5和牛肉眼,一聞落去已經好香,牛扒好大塊同厚切,都有成隻手掌咁大。食落去,正,絕對食得出係穀飼和牛,而且入口一啲都唔鞋身,沒有肥榚,食落啖啖肉感覺真好。另外仲有薯角,有十舊到,唔會唔飽,成個餐都真係好豐富。

題外話/補充資料: 地鐵行落黎真係好快
2016-11-21