週末好想逃離一下繁囂,嚟到九龍灣嘅呢一間餐廳,真係莫名其妙嘅寫意Tomato bruschetta 麵包嘅鬆脆同冰涼嘅蕃茄粒形成強烈嘅對比,入口清新。蕃茄拌入咗香葉同橄欖油,令人有一種意猶未盡嘅感覺。Sauteed clams蜆肉圓潤飽滿,吐沙工夫做得足!湯汁鮮甜,並夾雜蕃茄同少少白酒嘅香,嘅味同樣突出,炒得香盛而不油膩。Prawn zucchini fettuccine 意粉軟硬度適中,口感帶點爽爽的,特別喜歡菜式加入咗薄荷葉,令龍蝦醬汁嘅味道濃郁中帶點清香。Slow-smoked pork ribs呢一個豬肋骨真係值得一試,肉質就算厚身亦烹調得相當出色,口感軟淋淋,好易切開,醬汁唔會太濃,旁邊更有沙律菜作解膩。Pineapple longan smoothie菠蘿親上龍眼正正就係夏日必飲嘅口味,飲落去菠蘿味會比較出眾,龍眼嘅香甜先慢慢係口腔徘徊。Relation 底部有自家製嘅荔枝果汁,加入青檸、梳打、相當之解渴,味道清甜

Tomato bruschetta

Sauteed clams