最近無晚市堂食,有時一個人夜晚又唔想食咁多野,搜尋之下俾我係九龍灣工業中心左近搵到有間台式吐司便當小店,食過一次之後已經回頭再食左幾次🥰 決定要推薦各位吐司控黎試下❤️ 不過要留意店內無位置坐係度食,以外賣為主。🐠起司培根混蛋吐司 $31呢度所有吐司都係即叫即整,吐司使用既麵包係丹麥酥包,加上牛油後係鐵板上煎烘,比起一般方包味道更香,烘過麵包後再加入厚雞蛋,培根,起司各種材料配上蛋黃醬,餡料十足,芝士味香濃,食完確保大家又飽又滿足。🐠黑糖珍珠鮮奶 $28 (如果有買吐司的話飲品是半價的,淨飲先係呢個價錢)牛奶味香濃,珍珠Q彈且煙韌,唔會好似我飲過有d鋪咁d珍珠係會黏埋一團,亦唔會煮到軟爛,黑糖同牛奶既味道層次分明,唔會偏重只有某一種味特別強烈,我個人非常喜歡🥰不過份量略為大杯,加埋吐司一個餐咁食一般我都飲唔曬,如果跟餐可以有得簡細size就唔會浪費喇😆

🐠起司培根混蛋吐司 $31

外賣自取