2018-12-06 67 瀏覽
今日行開觀塘,行到攰攰地,突然好想大食一餐,突然間諗起星期六係觀塘,有一間好特別嘅自助餐,即管想去睇吓有冇位啦,好彩都仲有幾個位。雖然位於工廠區裏面,但係佢嘅裝修一啲都唔簡陋,好似入咗森林裏邊。就連花茶都已經有10幾廿種,真係任君選擇,而且飲品又夠凍,添置食物又夠快,真係食到停唔到口呀⋯⋯而且啲座位好舒適,空間闊落,食物擺放得井井有條。餐廳入面大部份都係泰式嘢,款式眾多意外而且好講求技術,唔係一般嘅自助餐可以媲美。泰式嘅甜品魷魚藝術品一般,顏色鮮艷,淨係睇賣相已經相當吸引。至於熟悉方便,雖然係烏冬意粉嘅比較多,但係最重要嘅係質素一啲都唔差,充滿鑊氣,而且面身又唔會好林,媲美得高級餐廳嘅質素啊⋯⋯真係好少見自助餐會有牛脷食,我真係一次過食咗四件,口感同味道都十分之豐富同有層次,我真係可以為咗呢一個牛脷想再嚟多幾次。