2022-07-27
入開大埔、朋友介紹左Homeland cafe、一於入去試下😵入到去環境係走工業風、枱與枱之間擺放得幾迫、可能啲枱比一般大、不過坐得幾舒服、打開餐牌都頗多選擇、每個餐都包飲品一杯、有咖啡、奶茶、汽水及橙汁選擇。室內走年輕人路線、唔怪得咁多年輕人嚟幫襯😵叫了招牌明太子海鮮薄餅、德國腸拼盤、自選醬料雞翼三隻、我揀咗柚子蜜、另外叫咗個酥炸吉列廣島蠔四隻。招牌明太子海鮮薄餅、薄餅偏薄、配上蝦同紫菜、D蝦都好新鮮、咬落去卜卜脆都幾特別。德國腸有3款唔同款式、份量都唔少、配上薯蓉、覺得薯蓉好好食、分量都唔少👍👍👍雞翼選咗柚子蜜、酸酸甜甜覺得冇咁油利、好適合夏天食😋😋😋酥炸廣島蠔、送上枱時係剛剛炸好、攤咗一陣、重熱辣辣、好正、不過略嫌粉漿厚咗一啲、若果粉漿薄啲就更加完美🥰飲份嚟到都嘩咗一聲🤪真係幾大杯、抵飲、唔錯唔錯。
室內走年輕人路線、唔怪得咁多年輕人嚟幫襯😵
雞翼選咗柚子蜜、酸酸甜甜覺得冇咁油利、好適合夏天食😋😋😋
飲份嚟到都嘩咗一聲🤪真係幾大杯、抵飲、唔錯唔錯。