2018-09-09 104 瀏覽
觀塘雲集左各式各樣既隱世美食,由街邊珍珠奶茶到樓上cafe都應有盡有,一幢幢的工廠大廈內原來埋藏左好多特色餐廳。為左發掘呢度既隱世野食,前排我就搵左間以鹿為題材既樓上意大利菜.Deer kitchen 岩岩搬左去新地址,環境夠大,裝修以可愛的鹿為主,加上入口處有幅好大的草牆同鹿model,影相打卡就最岩啦!餐牌幾別緻,封面亦有鹿的logo呢度有set dinner, 但為左試更多野食我散叫左.就算散叫都有包送認真抵!個人鐘意個橄欖油,十分開胃🤤主菜叫左北京填鴨pizza同左口魚柳. 平時都食過好多填鴨pizza,不過d填鴨份量就好少.而呢度份量多,啖啖都食到填鴨,個烤鴨醬亦好吸引,加上烤脆既pizza邊就更好味!而魚柳配鮮蝦再用白酒牛油汁襯托,香味十足.我鍾意呢個煎脆左既魚皮加上嫩既魚肉,入口時又脆又嫩口,口感特別. 魚肉唔會太硬,亦帶有少許魚油香.整體唔錯,不過胃口大既朋友可能要叫多樣食啦😂除左主菜仲叫左單骨雞同黃金薯條.原以為黃金薯條只係咸蛋薯條,點知仲有南瓜條,2種口味,有驚喜. 附近返工既朋友不妨夜晚黎試試!服務好,經常問食物意見,佢地亦試緊好多新菜色,下次黎試新菜!

餐牌幾別緻,封面亦有鹿的logo

呢度有set dinner, 但為左試更多野食我散叫左.
就算散叫都有包送認真抵!個人鐘意個橄欖油,十分開胃🤤
前菜面包

慢煮左口魚柳伴鮮蝦白酒牛油汁