2023-11-16
今日同事帶我去左間隱世日本餐廳食野,如果唔係有人帶我黎,我自己都未必識黎呀~我同事仲笑我孤陋寡聞,原來呢間野係將軍澳都好多人識架~ 黎到門口,已經見到十幾人排隊,真係噤嚇左一嚇呀!好在佢一開門,D人都好快入曬去餐牌非常之長,好在可以用 app 落單,有圖可以睇黎揀,但佢D圖都真係好濛,完全低清。都係聽同事講,試下佢個燒油甘魚餐喇~少女第一次食到咁香脆嘅油甘魚,佢炸或炸嘅時間剛剛好,魚皮超脆口,而肉質仍然鮮嫩!每一啖都能夠嚐到魚肉嘅鮮甜味道,真係令人欲罷不能!而且唔孤寒,可以食魚肉食到飽,巧滿足喔~同事叫左一碗溏心蛋牛舌便當配三文魚刺身~溏心蛋嘅蛋黃流出黎,好香濃呀!可惜得半粒蛋,如果可以全粒蛋就好喇~牛舌肉嘅軟稔,醬汁香甜,如果個醬汁鹹度低少少就更好喇~加埋三文魚刺身,真係巧巧食!除咗主菜之外,我地仲試咗佢哋嘅小龍蝦沙律壽司!呢個就太少龍蝦肉喇,一食入口已感到非常薄,希望可以之後加返厚喇~
我同事仲笑我孤陋寡聞,原來呢間野係將軍澳都好多人識架~
黎到門口,已經見到十幾人排隊,真係噤嚇左一嚇呀!
好在佢一開門,D人都好快入曬去
都係聽同事講,試下佢個燒油甘魚餐喇~
每一啖都能夠嚐到魚肉嘅鮮甜味道,真係令人欲罷不能!
而且唔孤寒,可以食魚肉食到飽,巧滿足喔~
同事叫左一碗溏心蛋牛舌便當配三文魚刺身~
牛舌肉嘅軟稔,醬汁香甜,如果個醬汁鹹度低少少就更好喇~
加埋三文魚刺身,真係巧巧食!
題外話/補充資料:
唔知點解有 D 姨姨成日都咁兇鬧夥記,係餐廳轉角位,大聲一喝,個D係汽水櫃嘅夥記,我同其他食客都真心嚇親。
被人鬧完果位姨姨又即刻慌張左,舉止失措,而其他姨姨又黑口黑面,唉~
夥記點錯都好,閂埋門,係後面慢慢教喇,大聲兇人真係唔要得架~
有個叔叔雖然記性係差D,但至少佢肯幫客人而全程都咁友善~